X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Chocolade pannenkoeken met honing en appel

Op de tafel

  • 250 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 eieren
  • 100 gr boter
  • 250 ml karnemelk
  • 1 tl vanille-extract
  • Voor de garnering:
  • 3 appels (golden delicious of een andere friszure soort)
  • 100 gr gesmolten boter

Hoe bereiden?


Doe de bloem, suiker, bakpoeder, cacaopoeder en zout in de Mini Keukenmachine en mix het geheel.

Voeg vervolgens de eieren, gesmolten boter, melk en vanille-extract toe. Klop alles tot een gladde pasta.

Schil en snijd de appels doormidden in de breedte en verwijder het klokhuis. Bestrijk ze met gesmolten boter.

Verwarm een koekenpan of de Griddler Pro. Grill de halve appels ongeveer 10 minuten. Als de appels bijna klaar zijn, bestrijk je ze met honing en grill ze nog eens 5 minuten. Bewaar de appels in een voorverwarmde schaal.

Giet een scheutje pannenkoekenbeslag in een pan of op de plancha-plaat van de Griddler Pro. Zodra er luchtbelletjes aan het oppervlak ontstaan, draai je ze om. Bak de pannenkoeken ongeveer 3 minuten.

Op elk bord leg je een chocolade pannenkoek met in het midden gekarameliseerde appelpartjes.

Suggesties

Wil je écht snoepen? Maak dan chocolade-karamelsaus voor over de pannenkoeken. Die maak je van 100 gr gesmolten chocolade-met-karamelstukjes, 5 cl melk en 1 el cacaoboter.