X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Gekarameliseerde chocolademousse

Op de tafel

  • 12 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 10 ml water
  • 110 gr pure chocolade
  • 200 gr witte chocolade
  • 45 cl room
  • een keukenmachine

Hoe bereiden?


Begin met de karamel: doe de suiker en het water in een steelpan en breng het mengsel op een laag vuur aan de kook. Wacht totdat het suikermengsel helemaal gesmolten is en laat het nog even borrelen.

Krijgt het mengsel een lichtbruine kleur? Let dan goed op. Vanaf nu moet je de karamel constant blijven roeren totdat die een iets bruinere kleur krijgt.

Doe de melk in een steelpan en breng aan de kook. Giet de warme melk over de in stukjes gebroken chocolade en roer het voorzichtig door met een spatel.

Doe de room in de kom van de keukenmachine en klop het langzaam op. Spatel de room vervolgens door het afgekoelde chocolademengsel en de afgekoelde karamel. Het is belangrijk dat alle onderdelen ongeveer dezelfde temperatuur hebben, anders kan het gaan schiften.

Giet het geheel in een kom of in meerdere kleine bakjes en zet deze verrukkelijke chocolademousse minimaal 1 uur in de koelkast voor je ’m serveert.