X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Gezouten varkensvlees met linzen

Op de tafel

  • 1 kg gezouten varkenslende
  • 2 Morteau worsten
  • 6 Montbéliard worsten (andere saucijsjes kunnen ook)
  • 1 kg groene Du Puy linzen
  • 2 runderbouillonblokjes
  • koud water
  • 2 fijngesneden uien
  • 3 wortels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 2 preien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 8 salieblaadjes
  • 2 teentjes gemalen kruidnagel
  • Zout en peper

Hoe bereiden?


Was en snij de wortel en prei. Leg de fijngesneden stukjes groente in de kom met de varkenslende (gesneden in 4 stukken) en de worstjes. Giet er koud water bij zodat alles onder water staat en voeg de bouillonblokjes toe. Programmeer de Slowcooker voor bereiding 1.

Als het water kookt, verlaag je de temperatuur. Voeg dan de wortels, prei, knoflook, laurier, salie, kruidnagel en linzen toe. Programmeer het apparaat voor het koken (2).

Als het gerecht klaar is, proef dan even of het voldoende op smaak is. Anders doe je er nog wat zout en peper bij.