X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Krokante garnalen

Op de tafel

  • 24 rauwe, gepelde garnalen
  • 100 gr zongedroogde tomaatjes
  • ½ bosje basilicum
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 50 gr amandelen, fijngehakt
  • 50 gr paneermeel
  • 4 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 5 cl olijfolie
  • Zout en peper

Hoe bereiden?


Er zijn goede rauwe, gepelde garnalen verkrijgbaar. Mocht je de garnalen zelf pellen: verwijder dan de schaal, de kop en het darmkanaal van de garnalen. Bewaar de garnalen daarna in de koelkast.

Meng de blaadjes basilicum, zongedroogde tomaatjes, geperste knoflook, sjalot, amandelen en het paneermeel. Bewaar dit mengsel ook in de koelkast.

Smeer ieder velletje bladerdeeg in met olijfolie, vouw dubbel en snijd in vierkanten (9 x 9 cm). Leg op elk vierkantje een beetje van het tomatenmengsel en een gamba.

Rol het velletje er daarna mooi omheen en laat het staartje eruit steken. Smeer de buitenkant in met wat olijfolie.

Verwarm de grillplaten van de Plancha Barbecue Power en leg de gambapakketjes op de platen. Bak ze aan beide kanten knapperig en je hebt een heerlijk borrelhapje.

Suggesties

Lekker met een gemengde salade van rucola, radijsjes en fijngehakte venkel, die je aanmaakt met een scheut olijfolie en snufje zeezout.