X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Onze recepten

Vind uw recept

Bereid met…

Krokante kipburger

Op de tafel

  • 6 hamburgerbroodjes
  • 3 kipfilets
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 tl ras el hanout
  • 200 gr ongezoete cornflakes
  • 100 gr ui, gesnipperd en gebakken
  • 1 avocado
  • 10 blaadjes ijsbergsla, fijngesneden
  • 4 eiwitten
  • 100 gr olie/boter
  • Zout en peper
  • 100 gr roomkaas
  • 100 gr mayonaise
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl gemalen roze peper

Hoe bereiden?


Snijd de kipfilets in blokjes en meng ze met de gesneden sjalotjes, knoflook en de ras el hanout. Breng op smaak met peper en zout en maak er 6 grote burgers van.

Meng de volgende ingrediënten voor de saus en zet de saus daarna even apart: roomkaas, mayonaise, geraspte citroenschil, geraspte gember, mosterd en de gemalen roze peper.

Snipper en fruit de ‘gewone’ ui en roer daar de gemalen cornflakes door. Leg dit mengsel in een bord.

Snij de avocado in kleine blokjes en voeg de fijngesneden ijsbergsla toe. Doe er een scheutje saus bij en roer alles door elkaar.

Klop de eiwitten luchtig los en giet ze in een bord. Dip alle kipburgers eerst in het bord met losgeklopt eiwit en vervolgens in de mix van cornflakes en ui.

Verwarm de platen van de Plancha Barbecue Power of de Griddler Pro en bak de kipburgers aan beide kanten mooi bruin. Elke kant heeft ongeveer 5 minuten nodig. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de broodjes doormidden, leg er wat ijsbergsla op en een versgebakken kipburger. Doe als topping nog wat van die heerlijke zelfgemaakte saus met avocado erop. Geniet ervan!