X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Passievrucht sorbetijs met mangoblokjes

Op de tafel

  • 15 cl water
  • 100 gr suikerklontjes
  • 50 gr glucosesiroop
  • 50 cl passievrucht-sap
  • MANGOBLOKJES:
  • 200 gr mangopuree
  • 2 cl citroensap
  • 90 gr glucosesiroop
  • 5 gr pectine (geleermiddel)
  • 300 gr poedersuiker
  • bakpapier

Hoe bereiden?


Ter voorbereiding zet je de bak van de IJsmachine eerst 12 uur in de diepvries.

Dit doe je de avond van tevoren: kook de mangopuree, glucose en het citroensap tot een glad geheel.

Doe de suiker met de pectine in een pan op laag vuur. Blijf het gedurende 10 minuten non-stop roeren.

Leg een vel bakpapier klaar en giet het mengsel erop. Laat dit hard worden in de koelkast.

De volgende dag snijd je kleine blokjes uit het hard geworden ‘mangodeeg’ en die rol je door de poedersuiker. Bewaar de mangoblokjes in een afgesloten bakje in de koelkast.

Voor de sorbet maak je een siroop in een steelpannetje door het water te mengen met de suiker, glucose en citroensap. Als de siroop is afgekoeld, giet je het passievrucht-sap erbij.

Giet het mengsel in de gekoelde bak van de ijsmachine en zet de bak in de machine (als je de DUO ijsmachine hebt, dan verdeel je het mengsel in tweeën.)

Plaats de mixer erin en doe de deksel erop. Laat het ijs draaien tot een gladde massa. Dat duurt ongeveer 30 minuten.

Als het sorbetijs klaar is, roer je met een lepel de mangoblokjes er voorzichtig door.

Eet je frisse passievrucht sorbetijs binnen een uur. Dan is het ijs op z’n best.

Suggesties

Leg kleine bolletjes sorbetijs op een bord. Daarbovenop leg je 2 chocolade macarons en dan schenk je er chocolade- of passievruchtsaus over.