X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Onze recepten

Vind uw recept

Bereid met…

Geroosterde venkel, sinaasappels en walnoten

Op de tafel

  • 5 venkelknollen
  • ½ knolselderij
  • 10 cl olijfolie
  • 3 sinaasappelen
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 eetlepels gemalen walnoten
  • zout en peper

Hoe bereiden?


Was de venkel en knip de lange stelen. Snijd ze in dikke plakken. Schil nu de selderij en snijd deze in reepjes. Meng de olijfolie met sinaasappelschil en peterselie. Bestrijk de venkel en selderij met deze olie. Verwarm nu de twee platen van de plancha. Rooster de venkel en selderij op de grillplaat. Bak ongeveer 10 minuten, en draai ze halverwege het bakken.

Schil de sinaasappels en verdeel in partjes. Leg de venkel en selderij mooi op de borden, voeg wat sinaasappel partjes toe en strooi er gemalen walnoten overheen.

Verdeel de laatste olie over het gerecht, om het extra op smaak te brengen.

Suggesties

Venkel is ook heel lekker in combinatie met gegrilde witte vis!