X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Steak tartaar

Op de tafel

  • 1,2 kg ossenhaas
  • 60 gr kappertjes
  • 150 gr ui
  • 150 gr augurken
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje kervel
  • 10 dragonblaadjes
  • 2 eierdooiers
  • 1 el mosterd
  • 15 cl zonnebloemolie
  • 4 el worcestersaus
  • ½ tl tabasco
  • 4 el tomatenketchup
  • zout en peper

Hoe bereiden?


Snijd de ossenhaas in stukken en doe die in de kom van de keukenmachine.

Gebruik het hakmes en de pulse-stand om het vlees in kleine stukjes te snijden. Als het vlees is fijngesneden, haal je het uit de kom en bewaar je het in de koelkast.

Maak de kom schoon. Hak vervolgens met hakmes de volgende ingrediënten fijn: kappertjes (2-3 pulsen), uien (8-10 pulsen), augurken (4-5 pulsen) en peterselie, kervel en dragon (8-9 pulsen). Zet dit mengsel ook even in de koelkast.

Meng dan het eigeel, de mosterd, 3 snufjes zout en 2 snufjes peper in de mengkom. Voeg nog wat zonnebloemolie toe om een glad geheel te krijgen. Voeg ten slotte de tabasco, worcestersaus en ketchup toe en roer het goed door elkaar.

Leg in het midden van elk bord een portie steak tartaar. Bestrooi het vlees met wat fijngehakte peterselie en giet er druppeltjes saus omheen.

Suggesties

Lekker met een groene salade en stokbrood of frietjes.