X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Vanille yoghurt

Op de tafel

  • 75 ml magere melk
  • 140 gr yoghurt
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
  • 3 vanillestokjes

Hoe bereiden?


Dit recept is goed voor 6 porties van 25 cl of 2 porties van 50 cl.

Verwarm de melk in een pan (op ongeveer 45 °C) en voeg de vanillestokjes (in de lengte geopend) toe. Laat dit ongeveer 15 minuten pruttelen en giet de melk daarna door een zeef in een kom. Voeg nu de gecondenseerde melk en de yoghurt toe en roer het tot een glad mengsel.

Giet het mengsel in losse potten (zonder deksel) in de Yoghurt- en kaasmaker.

Doe dan het transparante deksel van de yoghurtmaker dicht en zet het apparaat aan. Stel de timer in op 9 uur.

Als de yoghurt klaar is, klinkt er een pieptoon en stopt de yoghurtmaker automatisch.

Doe vervolgens op ieder potje een deksel en zet ze in de koelkast.

Je heerlijke zelfgemaakte yoghurt is klaar! Je kunt er lekker lang van genieten, want de yoghurt is een week houdbaar in de koelkast.

Suggesties

Neem gecondenseerde melk zónder suiker en doe er 10 gr aspartaam bij.