X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Onze recepten

Vind uw recept

Bereid met…

Wafels van "Oma Bocuse"

Op de tafel

  • 250 gr bloem
  • 1 snufje bakpoeder
  • 10 gr suiker
  • 1 snufje zout
  • 12,5 cl melk
  • 37,5 cl room 35%
  • 4 eidooiers
  • 150 gr gesmolten boter
  • 6 cl rum

Hoe bereiden?


Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een kom. Doe de melk, room, eidooiers en rum erbij en meng het tot een glad geheel. Roer vervolgens de gesmolten boter erdoor.

Klop in een schone kom de eiwitten tot stevige sneeuwpieken. Met een spatel roer je het eiwit voorzichtig door het deeg. Laat dit een half uur rusten.

Zet de Griddler aan en verwarm de platen voor de wafels op de hoogste stand. Vet de platen in met plantaardige olie. Giet een voldoende hoeveelheid deeg op de plaat zodat de kuiltjes gevuld zijn. Sluit het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin zijn.

Suggesties

Bestrooi de wafels met poedersuiker of doe er een dot slagroom of wat jam op!