X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Onze recepten

Vind uw recept

Bereid met…

Zelfgemaakt vanille-ijs met gekaramaliseerde vijgen

Op de tafel

  • • 20 cl melk
  • • 50 cl vloeibare room
  • • 8 eierdooiers
  • • 30 gr suiker
  • • 40 gr honing
  • • 1 vanillestokje

Hoe bereiden?


Blancheer de eierdooiers, suiker en honing. Kook vervolgens de room, melk en de helft van het vanillestokje. Haal daarna van het vuur. Giet het opgeklopte eierdooiermengsel door de suiker en de honing. Kook dit mengsel. Laat vervolgens onmiddellijk afkoelen, af en toe roeren.

Voeg de broodkruimels en kruiden toe aan het mengsel en laat het inwerken. Wanneer het mengsel koud is, meng dan de broodkruimel en de kruiden met het mengsel. Giet het complete mengsel in de kom van de ijsmachine, die eerder 12 uur in de vriezer heeft gestaan. Plaats de deksel op de blender en je kan aan de slag volgens de gebruiksaanwijzing.

Presentatietip: karamelliseer vier vijgen. Halveer de vijgen en laat boter in een pan smelten. Voeg hier honing aan toe. Bedruip de vijgen vervolgens met de karamel. Maak het af met twee bollen ijs.