X

Verzende naar een vriend

* * * *

Bevestigen

De link op deze pagina is verzonden naar uw vriend.

Vind uw recept

Bereid met…

Zelfgemaakte vissticks

Op de tafel

  • 900 gr witte koolvisfilets (pollak)
  • 100 gr bloem
  • 1 tl gember, geraspt
  • 100 gr paneermeel
  • 100 gr gemalen chips (naturel)
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 3 eieren
  • Zout en peper
  • 150 gr boter/olie Tartaar saus
  • 2 eieren, gekookt en gepeld
  • 1 tl mosterd
  • 20 cl plantaardige olie
  • 1 tl fijngehakte peterselie
  • 1 tl fijngesneden dragon
  • 1 tl fijngehakte kappertjes
  • 1 tl fijngehakte augurk

Hoe bereiden?


Snijd de vis in ongeveer 18 stukken van 50 gram. Doe de bloem, gember en een theelepel zout in een bord en roer door elkaar.

Neem een tweede bord en meng daarin het paneermeel, de chips en de geraspte citroenschil.

Klop de 3 eieren en doe die in een derde bord.

Voor de tartaarsaus: neem de 2 gekookte eieren en scheid de dooiers van de eiwitten. Pureer de dooiers in een kom en voeg de mosterd toe. Voeg de olie toe om een glad mengsel te krijgen. Doe dan de citroensap, fijngehakte kruiden, specerijen en fijngesneden gekookte eiwitten bij het oliemengsel en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verwarm de grillplaat van de Plancha Barbecue Power.

Haal de stukken vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door het paneermeel.

Vet de grillplaat in met boter of olie en bak de vis aan beide kanten ongeveer 2 minuten aan totdat die een krokant jasje heeft. Laat de gebakken vispartjes eventueel uitlekken op keukenpapier. Serveer de vissticks warm en met de tartaarsaus apart in een bakje erbij.

Suggesties

Lekker met zelfgebakken frietjes van zoete aardappel of een frisse salade.