
Ingrediënten:
- 200 g 70% pure chocolade
- 175 digestive koekjes met pure chocolade
- 75 g ongezouten boter, gesmolten
- Snufje zout
- 400 ml double cream (combinatie van slagroom en mascarpone)
- 400 ml roomkaas
- 100 g fijne kristalsuiker
- 150 g braambessen, vers of diepgevroren, plus extra als garnituur
Bereidingswijze:
- Lek een vel bakpapier in een ingevette springvorm van 20 cm.
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een steelpan met pruttelend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer af en toe met een metalen lepel.
- Terwijl de chocolade smelt, breek je de digestive koekjes tot fijn broodkruim. Gebruik hiervoor een keukenmachine zoals onze Mini Prep Pro. Je kunt de koekjes ook in een dichtgemaakte plastic zak stoppen en met een rolstok verbrijzelen.
- Meng in een kom de verbrijzelde koekjes met de gemengde boter en het zout tot de koekjes goed bedekt zijn. Giet in de taartvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast totdat je de bereiding terug nodig hebt.
- Als de chocolade tot een gladde textuur gesmolten is, haal je hem van het vuur. Laat enkele minuten afkoelen.
- Neem de handmixer met de gardes. Klop de roomkaas met de suiker op SNELHEID 1 tot alles goed gemengd is. Verhoog tot SNELHEID 5 en klop tot het mengsel glad en romig is. Voeg de braambessen toe en meng op SNELHEID 2. Zodra de braambessen in het mengsel opgenomen zijn, verhoog je tot SNELHEID 4. Klop tot een romige en dikke textuur. Doe in een pot en zet aan de kant.
- Giet de dubbele room in een grote zuivere mengkom en klop kort op SNELHEID 1. Verhoog tot SNELHEID 5 tot je zachte pieken krijgt.
- Meng de gesmolten chocolade voorzichtig en langzaam onder de room op SNELHEID 1 tot de chocolade volledig is opgenomen.
- Voeg de helft van het roomkaas- en braambesmengsel toe en meng op SNELHEID 1. Let op dat je niet te ver mengt.
- Giet driekwart van het chocolade- en braambesmengsel op de taartbodem. Strijk glad met de achterkant van een lepel. Giet er de rest van het roomkaas- en braambesmengsel over en strijk glad. Werk af met het laatste deel van het chocolade- en braambesmengsel. Strijk het oppervlak glad. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast of totdat de taart opgesteven is.
- Versier met braambessen voor het serveren.