Eenvoudige Tomatensaus

Eenvoudige Tomatensaus

Porties: 4

Ingrediënten:

  • 2 kleine uien, gepeld en grof gehakt
  • ½ venkel, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • ½ tl gedroogde oregano
  • 2 tl extra vierge olijfolie
  • 2 x 400 g tomaten uit blik, met sap
  • 20 g verse basilicum
  • 3 el droge witte wijn
  • Zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Doe de uien, de venkel en de knoflook in de MINI-HAKMOLEN en hak fijn.
  2. Verwarm de olie op middelhoog vuur in een steelpan. Voeg de gehakte ui, venkel, knoflook en de gedroogde oregano toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes stoven tot de uien en de venkel zacht beginnen te worden en de oregano zijn smaak vrijgeeft.
  3. Voeg de tomaten uit blik, basilicum, wijn en kruiden toe. Breng tot het kookpunt en zet het vuur lager. Laat 45 tot 50 minuten sudderen en roer af en toe.
  4. Gebruik het BLENDEROPZETSTUK en mix tot je een stevige saus hebt of mix wat langer tot je een gladde saus hebt.
  5. Serveer met je favoriete pasta.

Benodigde apparatuur