
Ingrediënten:
- 2 kleine uien, gepeld en grof gehakt
- ½ venkel, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- ½ tl gedroogde oregano
- 2 tl extra vierge olijfolie
- 2 x 400 g tomaten uit blik, met sap
- 20 g verse basilicum
- 3 el droge witte wijn
- Zout en vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
- Doe de uien, de venkel en de knoflook in de MINI-HAKMOLEN en hak fijn.
- Verwarm de olie op middelhoog vuur in een steelpan. Voeg de gehakte ui, venkel, knoflook en de gedroogde oregano toe. Laat ongeveer 5 minuten zachtjes stoven tot de uien en de venkel zacht beginnen te worden en de oregano zijn smaak vrijgeeft.
- Voeg de tomaten uit blik, basilicum, wijn en kruiden toe. Breng tot het kookpunt en zet het vuur lager. Laat 45 tot 50 minuten sudderen en roer af en toe.
- Gebruik het BLENDEROPZETSTUK en mix tot je een stevige saus hebt of mix wat langer tot je een gladde saus hebt.
- Serveer met je favoriete pasta.