
Ingrediënten:
- ¼ middelgrote flespompoen (ongeveer 300 g blokjes pompoenvlees)
- Kleine rode ui (ongeveer 100 g, fijngesneden)
- 5 g verse gember, gepeld en fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- Een beetje chilivlokken
- 250 ml groentebouillon
- 40 ml olijfolie
- 20 ml pompoenolie
- 20 g geroosterde pompoenpitten
- Klein bosje babywaterkers
Bereidingswijze:
- Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui zacht en glazig op laag vuur.
- Voeg de gember, chili en knoflook toe. Laat nog 2 minuten rustig fruiten.
- Voeg de groentebouillon toe en breng tot het kookpunt.
- Laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is.
- Wacht tot de groenten afgekoeld zijn. Giet vervolgens de helft van de soep in de mengbeker.
- Bevestig de blender.
- Meng tot een glad geheel. Herhaal met de rest van de soep.
- Warm de soep opnieuw op, in een kom of een pot. Serveer in soepkommen, besprenkeld met wat pompoenolie.
- Bestrooi met pompoenpitten en waterkersblaadjes.