Gember- En Flespompoensoep

Gember- En Flespompoensoep

Porties: 2

Ingrediënten:

  • ¼ middelgrote flespompoen (ongeveer 300 g blokjes pompoenvlees)
  • Kleine rode ui (ongeveer 100 g, fijngesneden)
  • 5 g verse gember, gepeld en fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • Een beetje chilivlokken
  • 250 ml groentebouillon
  • 40 ml olijfolie
SERVEER MET
  • 20 ml pompoenolie
  • 20 g geroosterde pompoenpitten
  • Klein bosje babywaterkers

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan. Fruit de ui zacht en glazig op laag vuur.
  2. Voeg de gember, chili en knoflook toe. Laat nog 2 minuten rustig fruiten.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng tot het kookpunt.
  4. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is.
  5. Wacht tot de groenten afgekoeld zijn. Giet vervolgens de helft van de soep in de mengbeker.
  6. Bevestig de blender.
  7. Meng tot een glad geheel. Herhaal met de rest van de soep.
  8. Warm de soep opnieuw op, in een kom of een pot. Serveer in soepkommen, besprenkeld met wat pompoenolie.
  9. Bestrooi met pompoenpitten en waterkersblaadjes.

Benodigde apparatuur