
Ingrediënten:
- 4 eiwitten
- 1 tl cream of tartar
- 1 tl witte wijnazijn
- 225 g fijne kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 1 el gezeefde poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 4 - 6 geschilde clementines
- Poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 140 °C / 120 °C (hete lucht) / gasoven stand 1.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Maak een cirkel van 23 cm op het bakpapier om de vorm van je pavlova te bepalen.
- Gebruik het GARDEOPZETSTUK om de eiwitten
- in een schone, droge kom tot schuim te kloppen. Voeg de cream of tartar en de witte wijnazijn toe.
- Blijf kloppen totdat de eiwitten stijve pieken beginnen te vormen.
- Klop er geleidelijk de suiker onder. Klop het mengsel telkens opnieuw tot stijven pieken nadat je suiker toegevoegd hebt. Wanneer de meringue glanzend
- en zacht is, lepel je hem op het bakpapier. Maak met de achterkant van een lepel een holte in het midden.
- Bak 70 minuten in de oven totdat de meringue lichtjes kleverig is in het midden en krokant aan de buitenkant. Zet de oven uit. Laat de deur lichtjes openstaan en laat de meringue volledig afkoelen.
- Gebruik het GARDEOPZETSTUK om de room tot zachte toefjes te kloppen. Klop er de poedersuiker en vanille-extract onder. Let op dat je de room niet te ver klopt.
- Lepel de room op de afgekoelde meringue en versier met de clementines.
- Zeef er voor het serveren wat poedersuiker over.