Pistache, Frangipane En Abrikozentaart

Pistache, Frangipane En Abrikozentaart

Porties: 6 to 8

Ingrediënten:

  • GEBAK
  • 200 g bloem
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • 100 g lichtjes zachte boter, in blokjes
  • 1 eigeel
  • 3-4 el ijskoud water
  • VULLING
  • 100 g pistachenoten, gepeld en gemalen
  • 25 g gemalen amandelen
  • 25 g bloem
  • 100 g boter
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g abrikozenjam

Bereidingswijze:

  1. Maak het deeg. Doe de bloem en suiker in een grote mengkom. Neem de handmixer met de gardes. Meng kort op SNELHEID 1. Voeg de boter toe en meng op SNELHEID 1. Verhoog tot SNELHEID 3 en meng tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg het eigeel en 3 el water toe. Meng op SNELHEID 1. Verhoog tot SNELHEID 4 tot het mengsel een bal vormt. Voeg de resterende el water toe als het mengsel droog is.
  2. Haal het deeg uit de kom en kneed voorzichtig tot een schijf. Wikkel in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal het deeg uit de koelkast. Rol uit en leg een vel bakpapier in een ronde geribbelde bakvorm met losse onderkant of een langwerpig blik van 23 cm.
  4. Prik gaatjes in het deeg. Leg er een vel bakpapier over en vul met bakbonen. Bak ongeveer 15 minuten tot het deeg stevig is. Verwijder de bakbonen en zet ongeveer 3 minuten terug in de oven om te laten drogen.
  5. Meng in een kom 75 g gemalen pistachenoten (leg de resterende 25 g aan de kant als decoratie), de gemalen amandelen en de bloem.
  6. Doe de boter en de suiker in een grote mengkom. Meng op SNELHEID 1. Verhoog tot SNELHEID 5 en meng tot het mengsel licht en vloeiend is. Voeg de eieren een voor een toe. Meng telkens op SNELHEID 1 nadat je een ei toegevoegd hebt. Herhaal totdat je alle eieren gebruikt hebt.
  7. Zet de mixer op SNELHEID 1. Voeg voorzichtig de droge ingrediënten toe en mix tot ze net gemengd zijn.
  8. Bestrijk de taartbodem met de abrikozenjam. Doe er vervolgens voorzichtig de pistache- en frangipanevulling op. Bestrooi met de resterende pistachenoten. Bak ongeveer 25 minuten in de oven of tot de vulling hard is en de bovenkant goudbruin is.

Benodigde apparatuur