Ingrediënten:

  • 300g avocadovlees (ongeveer 3 kleine avocado's)
  • 300ml halfvolle melk
  • 100g basterdsuiker
  • 1 tbsp citroensap
  • 200ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Voeg in een keukenmachine de avocado, halfvolle melk, basterdsuiker en citroensap toe. Mix tot een gladde massa, zonder klontjes.
  2. Voeg de slagroom toe en mix het tot een lobbige massa.
  3. Voor het beste resultaat plaats je het mengsel in de koelkast voor minimaal 2 uur of laat het er een nachtje in staan.
  4. Als je klaar bent om het ijs te karnen, klop je het mengsel kort op en giet je het in de ijsmachine.
  5. Roer het ijs 30 minuten of totdat je de gewenste dikte hebt bereikt.
  6. Serveer onmiddellijk of plaats in de vriezer in een luchtdichte verpakking voor een stevigere textuur.
  7. Tips & tricks:

    • Zorg ervoor dat het mengsel is afgekoeld tot 4°C of lager voordat je gaat karnen.
    • Lekker om te serveren met Amaretti koekjes.