Gegrilde bloemkoolsteaks met cajun kruiden
Porties:
4
Voorbereidingstijd:
5 minuten
Bereidingstijd:
5-10 minuten
Bloemkoolsteaks zijn stevig en vullend en vormen een geweldig alternatief voor vleessteaks. Grill ze met kruiden zoals deze eenvoudige Cajun-kruidenmix en serveer met yoghurtdressing en gestoomde groenten.
Ingrediënten:
- Voor het kruidenmengsel
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gerookte paprika
- ½ tl cayennepeper
- 4 el olijfolie
- Zout en peper als smaakmaker
- 4 middelgrote bloemkoolsteaks en jonge binnenbladeren
- Voor de yoghurtdressing
- 100ml yoghurt
- 30ml melk
- Sap van ½ a limoen
- Zout
- Serveer met
- Gestoomde malse bimi (aspergebroccoli)
- Gestoomde verse sperziebonen
Bereidingswijze:
- Verwarm de Griddle & Grill voor tot 200°C.
- Mix de kruiden en olijfolie in een kleine kom en breng op smaak.
- Bestrijk de bloemkoolsteaks met het gekruide kruidenmengsel.
- Maak de yoghurtdressing door de yoghurt, melk en citroensap te mixen. Breng op smaak.
- Gril je gekruide bloemkoolsteaks en jonge blaadjes 5-10 minuten met gesloten bovenkant. Halverwege de griltijd open je de grill en bestrooi je de bloemkoolsteaks met een beetje water.
- De bloemkoolsteaks zijn klaar wanneer ze buiten beginnen te verkolen en binnen zacht worden.
- Serveer besprenkeld met de yoghurtdressing en gestoomde bimi (aspergebroccoli) en sperziebonen.