Gegrilde bloemkoolsteaks met cajun kruiden

Porties: 4
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5-10 minuten

Bloemkoolsteaks zijn stevig en vullend en vormen een geweldig alternatief voor vleessteaks. Grill ze met kruiden zoals deze eenvoudige Cajun-kruidenmix en serveer met yoghurtdressing en gestoomde groenten.

Ingrediënten:

  • Voor het kruidenmengsel
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gerookte paprika
  • ½ tl cayennepeper
  • 4 el olijfolie
  • Zout en peper als smaakmaker
  • 4 middelgrote bloemkoolsteaks en jonge binnenbladeren
  • Voor de yoghurtdressing
  • 100ml yoghurt
  • 30ml melk
  • Sap van ½ a limoen
  • Zout
  • Serveer met
  • Gestoomde malse bimi (aspergebroccoli)
  • Gestoomde verse sperziebonen

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de Griddle & Grill voor tot 200°C.
  2. Mix de kruiden en olijfolie in een kleine kom en breng op smaak.
  3. Bestrijk de bloemkoolsteaks met het gekruide kruidenmengsel.
  4. Maak de yoghurtdressing door de yoghurt, melk en citroensap te mixen. Breng op smaak.
  5. Gril je gekruide bloemkoolsteaks en jonge blaadjes 5-10 minuten met gesloten bovenkant. Halverwege de griltijd open je de grill en bestrooi je de bloemkoolsteaks met een beetje water.
  6. De bloemkoolsteaks zijn klaar wanneer ze buiten beginnen te verkolen en binnen zacht worden.
  7. Serveer besprenkeld met de yoghurtdressing en gestoomde bimi (aspergebroccoli) en sperziebonen.

Benodigde apparatuur