Marokkaanse Kruidige Bloemkoolrijst

Marokkaanse Kruidige Bloemkoolrijst

Ingrediënten:

  • 350g bloemkool (roosjes en stengel)
  • 2 el kokosolie
  • 1 witte ui, kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1cm stuk verse gember, geschild en fijngehakt (of ½ tl gemalen gember)
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl van elk: gemalen komijn, komijnzaad, gemalen koriander, kaneel
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 100g gedroogde abrikozen, doormidden gesneden
  • 1 grote wortel, geschild in linten
  • 2 handjes spinazie of boerenkool, fijngehakt
  • 2 el van elk: limoensap, water
  • 1 el van elk: ahornsiroop, tamari-sojasaus
  • Zout en zwarte peper

Serveer met

  • 2 el kokosyoghurt
  • 4 takjes verse koriander, fijngehakt
  • 2 el gemengde noten of dukkah

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en doe deze in de kleine kom van de Easy Prep Processor. Maal de bloemkool tot fijne kruimels of rijst. Mogelijk moet je in porties werken of de grote kom gebruiken. Plaats aan één kant.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en fruit de ui in ongeveer 10 minuten zacht. Voeg de knoflook, gember en alle kruiden toe en bak nog een paar minuten tot het geurig ruikt.
  3. Giet de bloemkoolrijst in de pan met de kikkererwten, gedroogde abrikozen, wortellinten en spinazie of boerenkool. Roer het limoensap, water, ahornsiroop en tamari erdoor, breng op smaak met zout en veel zwarte peper en roer goed. Doe een deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten stomen.
  4. Om te serveren

    • Verdeel de Marokkaanse gekruide bloemkool over twee kommen, bedek met de kokosyoghurt, verse koriander en gemengde noten of dukkah.