Mediterrane Mosselen Met Zwarte Olijven

Mediterrane Mosselen Met Zwarte Olijven

Ingrediënten:

  • Geconserveerde citroen

    • 1 citroen
    • 100g suiker
    • 100g tafelzout

    Mosselen

    • 1 kg verse mosselen, goed afgespoeld en onthaard
    • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
    • 1 rode ui, geschild en in reepjes gesneden
    • 100g Kalamata-olijven, in reepjes gesneden
    • ½ bos platte peterselie, grof geplukt
    • 8 ongeschilde teentjes knoflook

Bereidingswijze:

  1. Geconserveerde citroen

    • Snijd de citroen heel dun.
    • Meng met de suiker en het zout en laat een nacht in een luchtdichte bak staan

    Mosselen

    • Leg de gewassen mosselen op de stoomschaal in de glazen schaal en gooi de gebroken of geopende mosselen weg.
    • Verdeel de gesneden paprika, rode ui, olijven en teentjes knoflook over de mosselen.
    • Stel de timer in op 8 minuten en druk op start.
    • Spoel de geconserveerde citroen af.
    • Als alle mosselen open zijn, strooi je de peterselie en de geconserveerde citroen erover en serveer je ze.
    • Gooi alle mosselen die niet zijn geopend weg.