
Ingrediënten:
- 120g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- ½ el basterdsuiker
- Snufje zout
- 225ml melk
- 1 middelgroot ei
- 15g boter, gesmolten
- Extra boter om de plancha platen in te vetten
Serveer met
- Ahornsiroop of honing om eroverheen te besprenkelen
- 75g bramen
- 30g gehakte pistachenoten
- 120g Griekse yoghurt
Bereidingswijze:
- Open de Cuisinart Griddle & Grill naar de vlakke open positie. Plaats de plancha grillplaten. Verwarm de platen tot 180°C.
- Doe het zelfrijzend bakmeel, het zout en de suiker in een mengkom en mix.
- Bevestig de garde met de 3-in-1-staafmixer en klop in een aparte kom het ei en de boter samen. Giet het mengsel in de kom met het zelfrijzend bakmeel en klop samen. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je klopt tot het goed gemixt is.
- Vet de plancha platen licht in met de extra boter. Gebruik 60 ml van het mengsel per pannenkoek en giet 2 afzonderlijke pannenkoeken op elke bakplaat, verdeel ze gelijkmatig.
- Bak aan de ene kant bruin en draai dan om en bak de andere kant bruin. Herhaal met het resterende beslag.
- Serveer warm, besprenkel met ahornsiroop, strooi de bramen en pistachenoten er overheen en serveer de Griekse yoghurt erbij.