Affogato

Affogato

Porties: 6 - 8
Voorbereidingstijd: 3 uur

Breng de smaak van Italië naar je keuken met dit zelfgemaakte recept voor een klassiek dessert. Affogato, wat letterlijk "verdronken" betekent, combineert vers gekarnd vanille-ijs gedrenkt in rijke espressokoffie. Heerlijk!

Tip: Voor een snel dessert maak je het ijs van tevoren en serveer je het binnen enkele minuten.

Ingrediënten:

  • 220 ml volle melk
  • 150 g kristalsuiker
  • 450 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract

Serveer met:

  • 1 shot espressokoffie per portie

Bereidingswijze:

  1. Giet de melk en de suiker in een middelgrote kom en klop tot de suiker is opgelost. Roer de slagroom en het vanille-extract erdoor. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
  2. Klop het mengsel en giet het in de kom van de ijsmachine, met de ijspeddel bevestigt. Dek af met het deksel.
  3. Zet de Gelato & Ice Cream Professional aan en stel de timer in op 40 tot 50 minuten.
  4. Om een stevigere consistentie te krijgen, laat het ijs langer in de ijsmachine draaien.
  5. Serveer 2 bolletjes ijs per persoon in een schaaltje.
  6. Schenk in elk schaaltje 1 shot espresso over het ijs.
  7. Bewaar eventueel overgebleven ijs in een luchtdichte verpakking in de vriezer.

Benodigde apparatuur