Dubbele Espresso Ijs Met Chantilly Room, Bittere Chocolade & Zandkoekjes

Dubbele Espresso Ijs Met Chantilly Room, Bittere Chocolade & Zandkoekjes

Gemaakt door Cellar Society

Ingrediënten:

IJs

  • 500 ml dubbele espresso
  • 250 ml halfvolle melk
  • 12 eidooiers
  • 150 g basterdsuiker
  • 20 g oploskoffie

Garnering

  • 1 reep 80% pure chocolade
  • Karamelsaus
  • Chantilly Crème
  • Zandkoek

Bereidingswijze:

IJs

  1. Breng de melk zachtjes aan de kook in een pan.
  2. Mix de suiker en de eidooiers door elkaar.
  3. Schenk de opgewarmde melk over het eimengsel. Roer goed tot het helemaal glad is. Voeg de espressokoffie en de oploskoffie toe en meng goed.
  4. Plaats het gecombineerde puddingmengsel in een schone pan op laag vuur en roer continu tot de pudding dikker wordt. Niet koken.
  5. Doe de pudding in een kom en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  6. Als het afgekoeld is, klop je het mengsel nog even door. Draai het gekoelde mengsel 50 minuten in de ijsmachine.
  7. Vries in tot serveren.

Servering

  1. Doe 3 bolletjes ijs in een ijsbeker.
  2. Besprenkel met karamelsaus.
  3. Leg een klodder Chantilly-room erop en bestrooi met chocoladevlokken (trek schilfers van de reep met behulp van een dunschiller).
  4. Serveer met een zandkoekje.

Benodigde apparatuur