Vers Aardbeien Ijs

Vers Aardbeien Ijs

Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30-40 minuten

Dit snelle en gemakkelijke 'no cook'-recept voor zelfgemaakt aardbeienijs gebruikt slechts een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je koelkast hebt staan. Probeer het eens te maken met een van onze ijsmachines.

Ingrediënten:

  • 300 g verse aardbeien, zonder steel en grof gehakt
  • 1 el citroensap
  • 160 ml volle melk
  • 150 g kristalsuiker
  • 300 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract

Bereidingswijze:

  1. Meng de aardbeien, het citroensap en 50 g suiker in een kleine kom. Gebruik een aardappelstamper en pureer de gecombineerde ingrediënten tot de aardbeien beginnen te pletten en uiteenvallen. Zet even apart.
  2. Giet de melk en de resterende suiker in een middelgrote kom en klop tot de suiker is opgelost. Roer de slagroom, vanille en gepureerde aardbeien erdoor. Roer om alles goed te mengen.
  3. Giet het mengsel in de mengkom van je ijsmachine met de ijspeddel er al in. Dek af met het deksel en draai om. Het ijs is klaar als het begint in te dikken en te bevriezen.
  4. Voor een stevigere consistentie, vries enkele uren in in een luchtdichte verpakking.